Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

САЩ получиха временна отсрочка в хаоса с 5G по летищата

Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 20.01.2022 г.

12:35 | 20 януари 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Авиацията в САЩ отново беше изправена пред заплахата от широкообхватни смущения в полетите заради потенциални смущения от 5G, но получи само временна отсрочка след споразумение между телекомуникационните оператори и авиационните власти. Това коментира Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.


Договорката предотврати сериозни смущения, но не ги премахна напълно и окончателно. Остава да се изработи дългосрочно решение, което ще позволи на операторите да се възползват от супербързата безжична технология, без да пречат на авиацията.

Първият ден с 5G в САЩ все пак предизвика хаос на летищата. Тъй като авиокомпаниите се притесняват за радиотрафика на машините си, няколко превозвача отмениха полети. Международни авиокомпании като Emirates, Japan Airlines и All Nippon Airways отмениха полетите си до различни градове в САЩ. Lufthansa е отменила един полет до Маями и е заменила самолетите за други.

Попов коментира и завръщането на Вишал Гарг, основател на дигиталната ипотечeн кредитор Better.com, който стана печално известен с уволнението на около 900 служители чрез разговор в онлайн платформата Zoom преди месеци.

Повече новини от света на технологиите може да намерите на Investor.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.