Как мобилните бетинг приложения промениха хазарта

15:31 | 24 март 2021
Обновен: 10:24 | 8 юни 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Препоръчан материал
Как мобилните бетинг приложения промениха хазарта

Начинът по който залагаме се сменя непрестанно през последните няколко десетилетия. Ако се върнем само 20 години назад, единственият начин за залог ще бъде във физически обект от типа на „Еврофутбол“. През последните 10 години спортните залози удариха невиждан връх на популярност, а Winbet мобилно приложение и останалите подобни апликации стоят в центъра на този прогрес.

В началото на новото хилядолетие пробиха интернет сайтовете за спортни залози, а огромния технологичен скок на мобилните устройства пък ни позволи да имаме достъп до бетинг акаунт по всяко време на денонощието, без значение къде се намираме.

Какво предлагат приложенията за спортни залози?

Апликациите на онлайн букмейкърите имат едно основно предимство – удобството. Те ви позволяват да залагате по всяко време и от всяка точка, без значение дали се намирате в бара с приятели или пък началния час на мача съвпада с работния ви график. Единственото, което ви е нужно, са няколко свободни секунди и обикновен модел смартфон с интернет връзка. В мобилните приложения може да намерите и картина на живо от двубоите, както и пълна статистика за съответните отбори. Те ви дават достъп до абсолютно всички функции, който стандартните сайтове на големите фирми предлагат.

Най-хубавата част пък е, че може да се възползвате от индивидуални бонус предложения, валидни само за мобилната апликация. Разбира се, налични са и всички други допълнителни оферти, предлагани от самият сайт за спортни залози.

Всеки букмейкър ли предлага подобно приложение?

Почти всички сайтове за спортни залози предлагат тази услуга, включително и трите големи български хазартни бранда – Winbet, Palms bet и Efbet. Дори и вече несъществуващата Национална лотария имаше чудесна мобилна апликация. За отделните функционалности на различните платформи ви съветваме да потърсите допълнителна информация в интернет.

Естествено, международните компании с лиценз за България също предлагат чудесни апликации.

Общо взето, всички по-сериозни сайтове за залози имат и мобилно приложение. Залозите от телефона формират около 40% от целия онлайн хазарт и по тази причина компаниите отделят огромни финансови бюджети за да разработят приложения изчистени от бъгове и други неприятни изненади.

Малкото букмейкъри, които все още не предлагат мобилно приложение са в процес на изработване на такова.

Добрата новина е, че българските потребители не са пренебрегни и всеки лицензиран от Държавната Комисия по Хазарта предлага български език, както за своя сайт, така и за мобилното си приложение.

Ще залагаме ли само и единствено през телефона в близкото бъдеще?

Почти сигурно е, че сайтовете няма как да изчезнат напълно, или поне не в следващите няколко години. Физическите обекти за хазарт все още представляват значителен дял от европейския и световен хазарт (въпреки, че в нашата страна няма такива), но вече за изместени в голяма степен от онлайн алтернативите.

Промяната винаги е трудна, особено при по-възрастните играчи. Процентът залози през телефона обаче ще става все по-голям.

Най-малките се раждат с телефон в ръка и го примат като естествена част от живота. Лаптопите завзеха големия пазар на настолните компютри, а тази тенденция продължава и към мобилните телефони. На фона на мобилните устройства от историята, съвременните устройства предлагат уникално добри параметри, които могат спокойно да настигнат функционалността на стандартните компютри.

Залагането от телефон има много предимства и огромна част от хазартната аудитория вече се обеди в тях и предпочита този метод като основна форма за поставяне на залог.