Кои са най-успешните сайтове за залози в България?

10:00 | 14 април 2022
Обновен: 13:06 | 14 април 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Efirbet
Снимка: Efirbet

Бетинг индустрията у нас се разви със скоростта на светлината. В рамките на по-малко от десет години пазарът в България не просто се напълни с множество сайтове за залози, но и видимо последните попълнения все по-често са или се превръщат в лидери в сектора. Ако доскоро родните играчи имаха право на Palms регистрация и на официални акаунти в още максимум две страници за бетинг услуги, нещата стоят по много по-различен начин. Ставаме свидетели на осезаемия интерес от страна на редица големи чуждестранни играчи да се сдобиват с лиценз от НАП България. Същевременно, някои от най-успешните български компании за спортни залози разширяват влиянието си извън родните предели и печелят отлични позиции в други европейски страни. Нека разгледаме част от тези тенденции и конкретни букмейкъри, които влияят на сериозния възход в родния онлайн бетинг сектор.

Уинбет – от скромно начало у нас до шеметен дебют в Италия

Годината е 2015-та година. Основен доставчик на онлайн бетинг услуги у нас е първият български букмейкър в страната, Ефбет. Пазарът обаче е на път да се раздвижи, защото на сцената се появява чисто нов играч. Той се казва Уинбет и макар в началото да прави скромни стъпки по пътя към успеха, късметът му се усмихва, а заедно с него и родната аудитория. Не минава и половин година и букмейкърът се превръща в любимо място и за спортни залози, и за онлайн казино игри. Днес, Уинбет е сред топ предпочитанията на българските интернет играчи. А съвсем скоро може да се превърне и в любимо място за техните италиански колеги. Оказва се, че Уинбет няма да се задоволи само с успех на родна почва, защото съвсем наскоро операторът се сдоби с официален лиценз да работи и на територията на Италия – страна с доста развит бетинг сектор.

Бет365 или как България става обект на внимание от страна на големите бетинг лидери

Категорично, Bet365 е не просто известен хазартен бранд, а модел за подражание и на големите опитни букита от цял свят. Дълго време той привличаше родните потребители със своята мащабна спортна програма и иновативни услуги, но дълъг бе и пътят на британския букмейкър до официалното му легализиране у нас. За щастие това се случи и днес родната аудитория има честта да бъде част от голямото семейство на Бет365. Категорично отчитаме това за привилегия, тъй като сайтът се класира на челни позиции в редица международни класации за най-добрите доставчици на интернет спортни залози, съставени според мнението на самите потребители.

Кои други бетинг лидери акостираха на българския пазар?

Бет365 съвсем не е единственият популярен букмейкър с международно признание, който е официално достъпен у нас. Напротив – в момента редица чуждестранни компании от сектора разполагат с легално разрешение да оперират у нас. Например, наскоро лиценз от НАП получи небезизвестният букмейкър Betway. Той е на пазара от началото на 21 век и вече години наред се смята за водеща марка в сектора. По този начин Betway се нареди до други популярни чужди брандове с действаща страница за българските играчи. Такива са и Betano и Bwin. Тези два букмейкъра за нула време спечелиха родната аудитория и се смятат за едни от най-надеждните оператори за интернет залози.

За финал ще споделим нашата собствена прогноза за българския пазар за спортни залози. Очевидно е, че той ще се разраства и то на двустранно ниво. Очакваме както нови попълнения с български корени, така и още чуждестранни букмейкъри да видят потенциал за развитие на родния пазар.