В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Събитията от седмицата - избори в Гърция и първо разпределение по постове в ЕС

Събитията от седмицата с Бойчо Попов, гл. редактор в Investor.bg., „В развитие“, 08.07.2019 г.

Събитията от седмицата с Бойчо Попов, гл. редактор в Investor.bg., „В развитие“, 08.07.2019 г. Събитията от седмицата с Бойчо Попов, гл. редактор в Investor.bg., „В развитие“, 08.07.2019 г.

През изминалата седмица важните събития се случваха основно на територията на Европейския съюз (ЕС), като сред тях личат предсрочните парламентарни избори в Гърция и първите официални кандидатури за някои от най-важните постове в обединена Европа. Обзор на събитията от седмицата прави главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов за предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Партията „Нова демокрация“ в Гърция очаквано успя да спечели почти 40% от доверието на гърците, за да може кабинетът да бъде оглавен от Кириакос Мицотакис. Той наследява Алексис Ципрас на поста, отчитайки трета поредна победа след местните избори и изборите за Европейски парламент (ЕП) по-рано тази година.

Още по темата

Урсула фон дер Лайен и Кристин Лагард са други две имена, за които чуваме доста често и по всяка вероятност още дълго ще коментираме. Двете кандидатстват съответно за позициите на председател на Европейската комисия (ЕК) и председател на Европейската централна банка (ЕЦБ).

Валутният механизъм ERM 2 е тема, която касае пряко и България, но преди страната ни да се присъедини към еврозоната, ще  бъде от огромна полза, за да видим как Хърватска ще се справи с предизвикателството. Страната официално ще кандидатства за членство в ERM 2 от 2020 г., с което се дава началото на 2-годишен преходен период преди официално единната европейска валута да измести куната.

За да проверите и останалите акценти от изминала седмица, изгледате видеото.

Последни новини
Още от В развитие