В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Европейската икономика не бива още дълго да игнорира проблемите в Италия

Цветослав Цачев - главен инвестиционен консултант, ЕЛАНА Трейдинг, „В развитие“, 22.04.2019 г.

Цветослав Цачев - главен инвестиционен консултант, ЕЛАНА Трейдинг, „В развитие“, 22.04.2019 г. Цветослав Цачев - главен инвестиционен консултант, ЕЛАНА Трейдинг, „В развитие“, 22.04.2019 г.

Икономиката в Италия е един от най-сериозните заспали проблеми в целия Европейски съюз (ЕС), който не бива прекалено дълго да бъде игнориран. Това смята Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг, коментирайки оптимизма на световните пазари на фона на забавения растер в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Дълговете на Италия в момента са повече, отколкото по време на Втората световна война. В момента този проблем се игнорира от пазарите и от политиците“.

Оптимизмът идва от решенията на световните банки, които търсят баланс между забавения икономически ръст и възможността пред бизнеса да инвестира във високите технологии, казва още Цачев.

„Ниските лихви на централните банки не водят до цялостна инфлация, а само до инфлация в цените на активите, като например в недвижимите имоти. В САЩ виждаме много сериозен спад на строителството на годишна база. В Китай също стигнахме до много големи балонизирани равнища“.

Едно от най-важните решения, които предстоят да бъдат взети, е намерението на президента на САЩ Доналд Тръмп да стартира търговска война с ЕС, според госта в студиото. Ако тези намерения бъдат избегнати, тогава Европа ще може да се фокусира по-детайлно върху неефективните инвестиции в Италия.

Целия разговор можете да чуете във видеото.

Последни новини
Още от В развитие