Трима депутати от Консервативната партия във Великобритания подадоха оставка

Роб Хътън, репортер на Bloomberg

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Трима депутати, противници на Brexit от британската Консервативна партия се оттеглиха от партията на министър-председателя Тереза Мей, за да се присъединят към нова парламентарна група. Репортерът на Bloomberg Роб Хътън коментира новината по телефона. 

Според него излизане от партията на тези депутати не променя случващото се около Brexit, тъй като при всяка една възможност те гласуват срещу Brexit. Тяхното решение обаче е от значение за това какво ще се случи в управлението на партията и това какво ще се случи в парламента, предупреждава той.

Роб Хътън смята, че се очаква и други членове на парламента да напуснат постовете си, но имената им все още не са официално оповестени. Според него за тях в момента е по-добре имената им да бъдат съобщавани в различни дни, така че да си подсигурят медийно покритие за по-дълго време. 

"Мисля, че ще видим това да се разгръща в по-голям мащаб през следващите няколко седмици. Вероятно ще бъде главно от страна на лейбъристите, но не е невъзможно да си представим да се случи и от партията на торите."

Цялото интервю гледайте във видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти