Технологичните акции в Европа са с 4,14% надолу в четвъртък

Пазарен коментар на Гай Джонсън за 03.01.2019

Протестиращи пред Европейския парламент в Брюксел по време на изслушването на главния изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг, 22 май 2018. Снимка: Dario Pigantelli/Bloomberg Протестиращи пред Европейския парламент в Брюксел по време на изслушването на главния изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг, 22 май 2018. Снимка: Dario Pigantelli/Bloomberg

Търговската сесия в Европа в четвъртък 3 януари беше отрицателна, но не твърде много в сравнение с резултатите от другите борсови сесии по света, съобщи за Bloomberg журналиста Гай Джонсън. Пазарите от континенталната част на Европа бяха на път да затворят с процент и половина надолу, а представянето на пазарите в Испания, Италия и Великобритания беше относително по-добро. 

Акциите, които завършиха деня в положителна територия са тези на телекомуникационните компании, на компаниите за комунални услуги и за недвижимо имущество, както и на компаниите за хранителни напитки. 

Пазарът на технологичните акции обаче остана под напрежение, като записа понижение от 4,14%. Причината за това бяха проблемите на Apple в Китай, които се разпростряха и по други сектори, коментира Гай Джонсън. Поради това и акциите на компаниите за суровини, и сектора на основните ресурси завършиха на червено.  

Повече от коментара гледайте във видеото. 

 

 

Последни новини
Още от Акценти