Не наблюдаваме голям апетит към британските акции

Луиза Дъдли, портфолио мениджър за световните капитали в Hermes

Мостът Hungerford, Окото на Лондон и Сградата на парламента в Лондон, Великобритания. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Мостът Hungerford, Окото на Лондон и Сградата на парламента в Лондон, Великобритания. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Репортер на Bloomberg в Лондон разговаря с Луиза Дъдли за въздействието на пазарите след последната политическа заплаха за министър-председателя на Великобритания Тереза Мей и нейния план за Брекзит.

От компанията за управление на инвестициите съобщават, че по-важната тенденция, която се наблюдава на пазара на акциите в Обединеното кралство не е възможността за инвестиране в ситуация на несигурност, а придържането към дългосрочните цели. Също така големите компании започват все повече да упражняват влиянието си в условията на политическа нестабилност. Тези два фактора помагат да се ускори предвидимостта на пазарите, която не може да се определи заради продължителността и несигурността на процеса по излизане от Европейския съюз. 

Луиза Дъдли акцентира и върху това, че секторът на услугите е основополагащ за британската икономика и компаниите трябва да работят за задържането на качествената и квалифицираната си работна ръка. 

"Услугите са основата на британската икономика, така че е важно служителите в сектора да имат доверие в британската икономика. Определено способността на тези бизнеси да привлекат и задържат талантите във Великобритания е много важна."

Повече от коментара вижте във видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти