Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Българската култура става все по-популярна сред словенците

Проф. Людмил Димитров, преподавател по български език в Университета в Любляна, Светът е бизнес, 24.05.2018

Българското слово тук, в Словения, има своите традиции вече много дълго време. Но все по-интензивни стават нашите културни взаимоотношения. Това каза проф. Людмил Димитров,преподавател по български език в Университета в Любляна, Република Словения, в ефира на „Светът е бизнес“ с водещ Николай Кръстев.

„Това се изразява чрез превода на българска литература на словенски език и изучаването на български език, литература и култура в Люблянския университет“.

По думите му все по-голяма неподправена и автентична популярност придобиват България, българската култура и българският език.

„Няколко фактора са решаващи – един от тях е засилващият се интерес към нас от страна на словенския бизнес, което пролича и по неотдавнашното пускане на пряка самолетна линия Любляна-София. На този фон все повече млади хора, сред които и мои студенти, посещават България и се влюбват в нашата страна“.

„Защото малко знаят за нея и това, което изкуствено на теория аз мога да им разкажа, се оказва недостатъчно. Винаги преките впечатления изиграват своята роля и то в един изключително позитивен смисъл“, добави още проф. Людмил Димитров.

 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес