Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 

Водещ: Ивайло Лаков

Макрон не е турист - има нужда от подкрепата на България

Божидар Чеков в Бизнес старт, 23.08.2017

Божидар Чеков, журналист в Париж. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Божидар Чеков, журналист в Париж. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Макрон не идва на туризъм, а има нужда от подкрепата на България. Това е много интересен момент за българските управляващи. Той слага на масата няколко аргумента, които поддържат кандидатурата на България за еврозоната и някои други неща, които ние не знаем. Това каза френският журналист Божидар Чеков в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.  

"Макрон бе избран с една програма. Той не бе политик и изникна от никъде. Но в неговата програма фигурира реформа на ЕС. Затова има нужда от подкрепа от други страни. Затова идва, за да убеди българите да бъдат с него в това, което ще предприеме".

Плановете на френския президент съчетават вътрешни и външнополитически действия. Във Франция и в другите Западни страни се надига едно анти-източноевропейско настроение и заради това  засега крайните партии не успяха, това което се очакваше, не успяха да победят, но се надигат. Защото хората обвиняват източноевропейците в социален дъмпинг. 

Трябва много да се внимава, защото това е нож с две остриета. Националистите от двете страни на Европа използват това нещо, като обвиняват Запада да си пази привилегиите, да си "пази сиренцето" от гладните източноевропейци. В същото време националистите от Източна Европа също обвиняват Запада.

Последни новини
Още от Светът е бизнес