Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Brexit – голямата въпросителна за Великобритания

Любомир Стефанов, политолог, Светът е бизнес, 29.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

За Великобритания няма да бъде лесно това, което те смятаха, че ще бъде една проста процедура, която се свежда едва ли не до технически формалности – да се уредят размяната на стоки, елементите от сферата на сигурността и всичко да приключи. Този сценарий може би е бил необмислен, когато Brexit беше предложен за референдум. Последствията, поне за мен, не са изненадващи. Въпросът е как ще ги приемат британските граждани.

Това каза в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков политологът Любомир Стефанов. Темата – Brexit в светлината на днешното задействане на чл. 50 от Лисабонския договор от страна на министър-председателя на Обединеното кралство Тереза Мей.

Британците ще бъдат изненадани от това, че този път ЕС ще бъде в позицията да диктува какво да се случва. Жестовете, с които Великобритания беше приканвана да остане в съюза, бяха еднозначни и тогава страната можеше да диктува условията до някаква степен. Бившият премиер Дейвид Камерън се провали не само с преговорите, провали се и с референдума и това са последиците“, заяви още той.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес