Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Време е за ефективна отбрана в Европа

Илия Лингорски, бивш зам.-министър на финансите, Светът е бизнес, 16.11.2016

Илия Лингорски, бивш зам.-министър на финансите. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Илия Лингорски, бивш зам.-министър на финансите. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европа трябва да изпълни ангажиментите си по отношение на отбраната. Крайно време е в Европа да има ефективна отбранителна доктрина, която допринася за развитието на икономиката на ЕС. Това каза бившият зам.-министър на финансите Илия Лингорски в ефира на "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му правилна политика по отношение на отбраната може да бъде най-ускорената и мощна инвестиция в една модерна и технологично напредваща икономика. 

"Инвестиционният начин на мислене по отношение на разходите за отбрана е свързан с това какви военновъздушни сили искаме да имаме и как те ще допринасят за най-критичните региони за глобалната сигурност в момента - какъвто се явява Черноморският басейн", отбеляза още Лингорски. 

Ако искаме стабилизация както на Близкия изток, така и на отбраната по границите на Европа, трябва да бъдат предприети инвестиции в отбрана, посочи още финансистът. 

Лингорски коментира и възможностите пред Бюджет 2017. По думите му логичният път е сегашното НС да не приеме бюджет 2017. Подобен ход няма да навреди на стабилността на страната, смята той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес