Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Средата за стартъпите става все по-добра

Любен Белов, съосновател на Launchub, Светът е бизнес, 19.10.2016

Любен Белов, съосновател на Launchub. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Любен Белов, съосновател на Launchub. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Средата за стартиращите компании както в България, така и в световен мащаб става все по-добра – изменя се, нуждите на компаниите също се изменят, появяват се нови професии и се откриват нови възможности. Това коментира съоснователят на Launchub Любен Белов в предаването „Светът е бизнес“ с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Това, което е важно за стартъпите е изменението на нуждите и мислите на техните клиенти, а не толкова геополитическата ситуация, посочи той. 

В момента Launchub е в процес по набиране на капитал за следващия си фонд. "Инвестирахме близо 8 млн. евро, а нашите компании успяха да привлекат близо 25 млн. допълнителен капитал", каза той. Това означава, че на всеки инвестиран долар има възвръщаемост от 3 долара допълнителен капитал“, поясни Белов.

Набираме средства като преговаряме с Европейския инвестиционен фонд и с частни инвеститорите като 30% от капитала ще бъде привлечен посредством тях. 

Вижте повече във видеото:

 

 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес