Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

За първи път от 1990 Великобритания може да има жена премиер

Веселин Паунов, журналист, Светът е бизнес, 6.07.2016

Веселин Паунов: Bloomberg TV Bulgaria Веселин Паунов: Bloomberg TV Bulgaria

За позицията премиер на Обединенто кралство се борят Майкъл Гоув, Андреа Ледсъм и Тереза Мей като най-големи шансове има последната. Това заяви по Скайп от Лондон журналистът Веселин Паунов. В „Светът е бизнес“ по Bloomberg TV Bulgaria с Ивайло Лаков той говори и за доклада на Джон Чилкот за британското участие във войната в Ирак. По този начин Великобритания има шансът да има жена премиер за първи път от 1990 след лейди Тачър.  

Тереза Мей е доказан политик, но основната критика към нея е, че няма никакъв външнополитически опит, каза Паунов. Все пак за нея в Консервативната партия казват, че "когато тя говори в Брюксел нейният глас се чува", допълни той. 

Анкетната комисия на Джон Чилкот установи, че Великобритания е влязла във Войната в Ирак преди всички налични мирни средства да са били изчерпани да бъде обезоръжен режимът Садам Хюсеин, заяви Паунов. Все пак всички критики към Тони Блеър бяха оправдани с неговата твърда убеденост, поради което той заяви, че "ако беше изправен пред същия избор днес отново би го направил".  

Чуйте повече:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес