Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

TTIP ще донесе най-голяма полза за малкия и среден бизнес

Алекс Нестор, вицепрезидент на АМСНАМ, в предаването Светът е бизнес, 26.04.2016

Алекс Нестор, вицепрезидент на АМСНАМ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Алекс Нестор, вицепрезидент на АМСНАМ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най-голeмият бенефициент от сключването на трансатлантическото търговско споразумение между САЩ и ЕС ще бъде малкият и среден бизнес. Това каза Алекс Нестор, вицепрезидент на АМСНАМ, в предаването „Светът е бизнес“ по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му съществуват известни опасения както от страна на САЩ, така и от страна на ЕС. Подобни нагласи са преобладавали и сред канадските граждани при подписването на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА), което в крайна сметка носи икономически ползи за Канада.  

Основната цел е търговските преговори между САЩ и ЕС за ТПТИ да бъдат приключени до края на 2016, а след това да се пристъпи към ратифициране в Европейския парламент, посочи още той.  

Според него визитата на Барак Обама в Англия и подкрепа му за оставане на Великобритания в ЕС ще окаже влияние върху решението и посоката, в която ще поеме Обединеното кралство. 

Американската политика е израз на икономическите интереси на САЩ, коментира още той. Изборът на нов президент няма да доведе до големи промени в американската външна и вътрешна политика, заяви още вицепрезидентът на АМСНАМ. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес