Смарт час

Понеделник, 20:00 часа

Водещ: Живка Попатанасова

BRITANICA Park School цели да отговори на новите образователни потребности

Любомир Лалов, основател и управител на образователен център BRITANICA, "Смарт час", 13.05.2019

"BRITANICA Park School е идея, която се зароди преди 7 години покрай образователен център BRITANICA, благодарение на това, че имаме допир до доста ученици и установяваме плюсовете и минусите на нашата образователна система. Установихме, че ни трябва истинско училище и цялостен кампус, за да подготвяме по най-добрия начин децата от първа група на детската градина до 12. клас." Това каза Любомир Лалов – основател и управител на образователен център BRITANICA, в предаването "Смарт час" с водещ Живка Попатанасова.

"Минахме през сложен процес по избор на архитектурно бюро, което да създаде проекта. Имахме ясна идея какво ни трябва. Две години работихме по проектирането. Вече сме на финалната права", сподели гостът. "Най-важното в BRITANICA Park School е иновативната образователна методика. Взели сме най-доброто от финландската образователна система. В етапа на детската градина ще развиваме креативността и въображението на децата", подчерта той.

"Учениците от 1. до 4. клас ще са ангажирани през цялото време. Ще имат възможност да се забавляват, но това ще става в контролирана среда. Имаме прекрасни спортни съоръжения. Класните стаи са големи и зад пространството, в което са разположени чиновете, има много място. Половината от всяка стая ще бъде с килим и табуретки и там ще могат да се провеждат неформални часове според изискванията на МОН".

"Таксата ни за обучение от 1. до 7. клас е 5900 евро на годишна база. Документи за кандидатстване могат да се подават до началото на септември. Въпреки обединението ни с първото частно училище в България – “Дрита”, има свободни места", уточни Любомир Лалов.

Последни новини
Още от Смарт час