Смесени пазари в Азия

Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг

Йокохама, Япония. 2 септември 2019. Photographer: Toru Hanai/Bloomberg Йокохама, Япония. 2 септември 2019. Photographer: Toru Hanai/Bloomberg

Доходността по 10-годишните американски ДЦК се повиши на 4-седмичен връх.

Британският паунд остана почти без промяна, след като британският парламент отхвърли предложението на премиера за предсрочни избори.

Банките в Topix се насочиха към най-добрия си ден от декември.

Акциите на Nissan намериха почва при новината, че директорът Сайкава е бил помолен от борда на компанията да подаде оставка заради скандал за заплащането.

Shanghai Composite спря 6-дневния си ръст.

Данните за инфлацията в Китай от тази сутрин показаха ново свиване на потребителските и производствените цени, което е сигнал за влошаване на забавянето и риск от дефлация.

Инвеститорите очакват заседанията на ЕЦБ по-късно във вторник и на Фед следващата седмица, докато оценяват колко стимули предстоят.

В търговската сфера американският финансов министър Стивън Мнучин каза, че САЩ и Китай да направили „много напредък” в преговорите.

Петролът поскъпна от най-високо ниво за почти 6 седмици, след като новият саудитски министър на енергетиката даде знак, че ОПЕК и съюзниците им ще продължат със съкращенията на производството.

Премиерът на Япония Шинзо Абе ще направи промени в кабинета си в сряда в опит да запази подкрепата за правителството преди повишението на данъците и търговската битка с президента на САЩ Доналд Тръмп.

64-годишният Абе, който е печелил 6 национални вота, с което през ноември може да стане най-дълго управлявалия министър-председател на Япония, каза, че ще избере стари и нови лица.

На 1 октомври Япония повишава данъка върху продажбите от 8% на 10%. Финансовият министър Таро Асо на 78 години се очаква да запази поста си в кабинета според Nikkei.

 

 

 

Последни новини
Още от Пазари