Пазарите в Азия наваксват дългата ваканция

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, 10.10.2017

Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Южна Корея е в центъра на инвеститорското внимание днес. Пазарите наваксват след едноседмична ваканция в средата на есента. Но не е само това. Това каза пазарният анализатор Ришад Саламат, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. "Основният индекс Kospi е близо до върховете през юли".

"Samsung със сигурност помага на технологичните акции в Сеул и региона. Акциите на компанията се изкачват до най-високото ниво от година".

В другата крайност е пазарът в Шанхай, каза още анализаторът. "Това е следствие на банковото оживление, което обаче заглъхна. Подобна е и ситуацията в Хонконг. Част от това може би се дължи на фокусът на Пекин върху стабилността, и потушаването на спекулациите преди Конгреса на Партията следващата седмица. Hang Seng нараства, но с малко".

Поглеждаме към Япония, където са и всичките новини, добави Саламат. "Трейдърите се опитват да разиграят различни сценарии за йената преди предсрочните избори на 22 октомври. Според JP Morgan йената може да се изкачи ако партията на премиера Шиндзо Абе и коалиционните му партньори нямат мнозинство. Големите корпоративни новини в региона обаче се случват в Токио".

Очаквайте видео с целия коментар. 

Последни новини
Още от Пазари