Ще бъде ли третият път за щастие за Dow към двайсетте хиляди

Предстоят обявяванията на американските запаси и данни за услугите и производството до края на сесията

Трейдър приема поръчки от пода на борсата в Ню Йорк Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Трейдър приема поръчки от пода на борсата в Ню Йорк Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Първите две търговски сесии от 2017 бяха голям стрес за трейдърите на американски акции. Всички се питаха сега ли Dow Jones ще премине психологическия праг от 20 хил. пункта. 

Въпреки че записваше повишения, все не му се отдаваше да направи рязкото движение, нужно за прекосяването на Рубикон. Днес индексът на американските сини чипове прави пореден щурм към върха. 

До края на деня предстоят обявяването на данни за американските запаси от петрол през последната седмица на 2016. Ако резултатите са отрицателни това може да даде тласък на черното злато, което на свои ред ще повдигне енергийните гиганти в Dow Jones. 

Освен това се очакват данни от показателя ISM от сферата на производството и услугите. Ако тези два фактора съумеят да сработят заедно, може да успеят да дадат достатъчно силен тласък на индекса, за да го подигнат над нивото от 20k. 

 

Последни новини
Още от Пазари