S&P 500 в най-продължителната серия на спад от 5 години

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 02.11.2016

Сю Кийнан от Bloomberg в Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан от Bloomberg в Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Акциите на Wall Street отстъпват от позициите си и така вкараха S&P 500 в най-продължителната серия на спад от пет години, докато инвеститорите се подготвят за една седмица на събития, които може и да зададат настроенията на пазарите до края на годината. Това каза в своя пазарен коментар Сю Кийнан от Bloomberg в Ню Йорк в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Евентуалните последици от изборите на 8 ноември започват да доминират настроенията на пазара. Ново допитване показа, че скандалният милиардер и кандидат на републиканците Доналд Тръмп може и да спечели изборите, а според някои стратези това може да доведе до трусове на Wall Street.

Инвеститорите са насочили вниманието си към Фед, който, както се и очакваше, не промени лихвите. Това насочва вниманието към доклада за работните места за октомври, който ще излезе в петък.

Банките и енергийните компании са най-големите губещи по време на ранната търговия, като петролът се срина с над 3% до около $45 за барел заради това, че американските запаси от суров петрол се повишиха, като нарастването е с 14 млн. барела – повече от седем пъти от прогнозираното покачване с 2 млн. барела.

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Пазари