Goldman Sachs: Фундаментите на EM акциите са сравнително силни

Люк Барс, ръководител управление на клиентско портфолио в Goldman Sachs Asset Management

Пешеходци по улица в Шанхай, Китай, 27 ноември 2018. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg Пешеходци по улица в Шанхай, Китай, 27 ноември 2018. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Люк Барс, ръководител управление на клиентско портфолио в Goldman Sachs Asset Management, коментира търговското примирие между САЩ и Китай и какво е значението му за развиващите се пазари. 

Барс посочи, че в голяма степен тази година пазарът се търгува въз основа на това дали ще има постигнато търговско споразумение с Китай.

От Goldman Sachs Asset Management обаче смятат, че фокусът трябва да е върху основната картина на фундаментите.

В по-голямата си част тя все още е сравнително силна.

Дори Китай да продължава да расте с около 6 – 6,1% за тази година според Барс това не би бил най-лошият резултат за пазарите, докато това дава стимул на основния ръст на корпоративните финансови резултати.

В резултат на силните парични стимули на китайското правителство анализаторът очаква задоволително представяне на вътрешната икономика на Китай през 2019.

Погледнато в средносрочен и в дългосрочен план Барс очаква компаниите с експозиция към преминаващите към по-високи доходи около 450 млн. души под 40 годишна възраст да произведат силен дългосрочен ръст на финансовите резултати.

Каква е прогнозата на Люк Барс за китайските компании от финансовия сектор чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини