Deutsche Bank планира да съкрати до 1/5 от цялата си работна сила

Банката изпитва трудности с рентабилността на инвестиционното си подразделение

Кулите близнаци, където се помещава централата на Deutsche Bank AG, Франкфурт, Германия, 25 април 2019. Снимка: Alex Kraus/Bloomberg Кулите близнаци, където се помещава централата на Deutsche Bank AG, Франкфурт, Германия, 25 април 2019. Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Deutsche Bank AG обмисля съкращаване на до 20 хил. работни места в потенциално най-голямото си преструктуриране от години, съобщават две лица, запознати с въпроса. Стивън Арънс, Bloomberg, коментира темата от Франкфурт.

Очаква се банката да направи официално изявление не по-рано от 8 юли, посочва източник.

“Deutsche Bank работи по мерки за ускоряване на преобразуването си с цел подобряване на устойчивата си рентабилност,” посочва говорител в имейл в отговор на съобщенията. “Ще уведомим всички заинтересовани страни, ако и когато е нужно.”

По време на годишното общо събрание през май главният изпълнителен директор Кристиян Севинг обяви, че работи върху "тежки" съкращения, след като през април реши да се оттегли от преговорите за сливане с вътрешния конкурент Commerzbank AG. Предишният план за преструктуриране на Севинг, станал ясен с встъпването му на поста преди малко повече от година, не успя да върне Deutsche Bank към здравословно ниво на рентабилност.

Deutsche Bank имаше 91,500 служители в края на първото тримесечие, в сравнение с 95,400, когато Севинг пое управлението.

Репортерът на Bloomberg Стивън Арънс посочва, че нито един от главните изпълнителни директори на банката досега не се е заемал с инвестиционното подразделение, което представлява проблем от много време заради липсата на рентабилност. Според Арънс Deutsche "просто вече се е отказала да се конкурира директно с американските инвестиционни банки".

 

Последни новини
Още от Новини