Apple призова администрацията на Тръмп да не пристъпва с нови мита

Технологичната фирма за първи път посочи за възможни отражения върху продажбите на iPhone

Снимка: Shawn Koh/Bloomberg Снимка: Shawn Koh/Bloomberg

Apple Inc. призова администрацията на Тръмп да не пристъпва с мита от до 25% на нови продукти, внасяне от Китай, като посочи, че това ще намали приноса на компанията в американската икономика. Тех гигантът, базиран в Купертино, Калифорния, отправи призива в писмо до търговският представител на САЩ Робърт Лайтхайзър. Селина Уанг, Bloomberg, коментира темата.Селина Уанг

В писмото Apple посочва, че митата ще се отразят на почти всичките ѝ продукти и за първи път посочва за възможни отражения върху iPhone, чието значение е ключово за приходите на компанията.

Основният въпрос обаче е отражението върху американската икономика. Apple посочва, че е сред най-големите работодатели в САЩ и е отговорна за над 2 млн. работни места в страната. Освен това тя е сред най-големите корпоративни данъчни играчи.

Apple също споменава възможното отражение върху глобалната ѝ конкурентноспособност.

Компанията каза, че част от големите й световни конкуренти нямат значителен дял в САЩ и затова няма да бъдат засегнати от тези мита. Apple не назова името на Huawei, но тя със сигурност би присъствала този списък.

Какво е значението на Apple в Китай и как планира да се справи гигантът ограничените вериги на доставки и потенциалните отражения върху продажбите на устройства и услуги, чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини