Очаква се провал и на последния опит на Мей и сделката ѝ

Коментар на Джоди Шнайдър, Bloomberg

Премиерът на Великобритания Тереза Мей в Брюксел Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Премиерът на Великобритания Тереза Мей в Брюксел Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей направи последен отчаян опит да прокара през парламента сделката си за Брекзит, преди да подаде оставка и каза, че възможността за напускане на съюза се изплъзва. Шансовете ѝ обаче изглеждат обречени от самото начало, предава Bloomberg. Джоди Шнайдър, Bloomberg, коментира темата.

Това ще е четвъртият опит на Тереза Мей да прокара сделката си в парламента, но не изглежда, че ще бъде успешен, коментира журналистът.

Мей е изправена пред много големи трудности и критики, още откакто обяви намерението си да го стори.

Планът ѝ е да се опита да прокара законопроекта си за напускане на ЕС през парламента в началото на юни. Като част от това тя се съгласи да позволи да се гласува дали да се проведе втори референдум за Брекзит.

Шнайдър коментира, че това изглежда вече наистина е последният опит за Мей и е много е малко вероятно да успее.

Ситуацията не се е променила особено и по-голямата част от законопроекта остава същата заедно с елементите, заради които сделката не получи одобрение в парламента три поредни пъти досега.

 

Последни новини
Още от Новини