Герила маркетингът за малкия и среден бизнес

Жанет Найденова, сертифициран маркетинг коуч, В развитие, 05.09.2018

Герила маркетингът е създаден, за да помага на малкия и среден бизнес, както и на предприемачите, тъй като всеки стартира своя бизнес с голяма идея и малко средства.Това каза Жанет Найденова, сертифициран маркетинг коуч, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Малките и средни компании използват герила маркетинг и инвестират много енергия в превръщането на постоянните си клиенти в лоялни, тъй като именно лоялните клиенти осигуряват в дългосрочен план печалбата на фирмата и възможността за реинвестиция".

Тя посочи, че отношението към клиентите има голямо значение. 

"Герила маркетингът е най-подходящ за малките компании, защото те все още нямат неограничени бюджети, както имат големите компании. Природата на маркетинга за тях е герила маркетингът – добро планиране и изпълнение, включване на арсенал от маркетинг средства, отношението към клиентите, последващите действия от първия контакт с клиента. Герила подходът предполага, че е 6 пъти по-скъпо да продадеш продукт или услуга на потенциален клиент, отколкото на съществуващ".

Тя коментира, че не само малките компании се ориентират към герила маркетинга.

"Вече дори и големите компании използват герила маркетинг. Според мен IKEA е световният лидер по отношение на герила маркетинга заради успешните рекламни кампании". 

Целия разговор вижте във видеото.

Последни новини
Още от Новини