Бул Ер получи сертификат IOSA от IATA

Авиационен ден на IATA в София, 28.02.2018

 Валери Григоров, управляващ директор Бул Ер (в ляво) и Рафаел Шварцман, вицепрезидент на IATA за Европа (в дясно). София, 28.02.2018. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Валери Григоров, управляващ директор Бул Ер (в ляво) и Рафаел Шварцман, вицепрезидент на IATA за Европа (в дясно). София, 28.02.2018. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

IATA Aviation Day събра у нас директори на авиокомпании от Балканите, авиационни експерти и представители на IATA, които дискутираха свързаността в Югоизточна Европа, инфраструктурата и безопасността на полетите, управлението на въздушното движение, обучението на пилоти и състав през 2018.

Българската авиокомпания Бул Ер получи сертификата IOSA за авиационна безопасност на конференция в София.

Авиокомпанията оперира на черноморските летища Варна и Бургас с четири самолета Boeing. Летният сезон е договорен и скоро започват преговорите за сезон 2019, каза за Bloomberg TV Bulgaria Валери Григоров, управляващ директор Бул Ер.

Сертификатът IOSA е високо признание, което означава, че компанията изпълнява всички високи изисквания по организацията на безопасност на полетите и потвърждение на усилията ни и възможност да разширим нашата гама от партньори, каза той.

Най-много грижи на превозвачите създава силната конкуренция, но това ни мотивира да направим така, че услугата, която предоставяме да е конкурентоспособна, каза кап. Йовко Йоцев, гл. секретар на Асоциацията на българските авиокомпании.

„Учим се бързо от пазара, който се променя”.

Статистиката показва, че въпреки че разполагаемият доход в България е значително по-ниско, отколкото в останалите страни от ЕС, българинът лети доста често, каза кап. Йоцев.

Adria Airways ще започне полети София-Любляна, съобщи вицепрезидентът на Международната асоциация на авиокомпаниите /IATA/ за Европа по време на IATA Aviation Day в столицата.

„Надяваме се да имаме търсене”, каза Станимир Лешев, гл. директор ГВА.

Последни новини
Още от Новини