Embraer още не е получил официално предложение от Boeing

Джон Слатъри, директор на Embraer

Embraer E-190 E2 на авиосалона в Сингапур. 4 февруари 2018. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg Embraer E-190 E2 на авиосалона в Сингапур. 4 февруари 2018. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg

Директорът на Embraer Джон Слатъри каза, че все още няма официално предложение от страна на Boeing за потенциално обединение на гражданското производство.

Двете компании все още работят по "идентифициране на структурата, която може да проработи", каза Слатъри в интервю за Bloomberg от авиосалона в Сингапур.

Embraer и Boeing потвърдиха на 21 декември, че са в преговори за обединение на бизнеса си. Срещите започнаха след като Airbus реши да поеме мажоритарния дял в програмата на Bombardier по производство на самолетите от CSeries.

Джон Слатъри, гл. изп- директор на гражданското производство на Embraer SA. Сингапур. 7 февруари 2018. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg.

Възможните сценарии включват Boeing да вземе миноритарен дял в Embraer, за да позволи мажоритарния дял да остане у други инвеститори.
Правителството на Бразилия държи златната акция в Embraer.

Преговорите се водят в момент, когато Embraer е близо до сертифициране на новия си самолет Е190-Е2. Първата доставка ще бъде направена през април на Norwegian в края на март.

Четете още: IATA: проблем с инфраструктурата навсякъде по света: Александър Де Жуниак, гл. изп. директор на IATA

 

Последни новини
Още от Новини