Лиъм Фокс иска да види отворени пазари за услуги в Китай

Интервю с Лиъм Фокс, министър по международната търговия на Великобритания за Bloomberg

Лиъм Фокс, министър по международната търговия на Великобритания коментира пред Bloomberg отношенията между Великобритания и Китай при финансовите услуги и търговията.

Лиъм Фокс каза, че иска програмата за връзка между фондовите борси на Лондон и Шанхай да заработи възможно най-скоро, "но това, което също искаме да видим е постепенно отваряне на китайски пазар за услуги като цяло".

"Много е трудно да видим как членство в митнически съюз да е съвместимо с политика за независима търговия", коментира Фокс по повод сключването на официални споразумения за свободна търговия след Брекзит. "Тъй като тогава ще сме зависими от договорената от ЕС като нейна търговска политика и да следваме нея. Трябва да бъдем извън тази ситуация, за да сме способни да се възползваме от тези растящи пазари", заяви той.

Според Фокс въпреки негативните икономически прогнози преди гласуването за напускане на в действителност през последната година във Великобритания има повече преки чуждестранни инвестиции отвсякога, рекордна заетост, продължаващ икономически растеж и ръст на износа с 14%. 

"Надявам се, че след като напуснем след 13 месеца време хората ще решат да се обединят в името на националните ни интереси", каза още Лиъм Фокс пред Bloomberg.

Подробности, във видеото.

Последни новини
Още от Новини