С какво Гърция ще привлече инвеститори

Димитри Пападимитриу, министър на икономиката на Гърция

Димитри Парадимитриу, министър на икономиката на Гърция. Ню Йорк. 11 декември 2017. Photographer: Mark Kauzlarich/Bloomberg Димитри Парадимитриу, министър на икономиката на Гърция. Ню Йорк. 11 декември 2017. Photographer: Mark Kauzlarich/Bloomberg

Правителството на Гърция повишава оптимизма, че чуждестранни и национални инвеститори ще се възползват от възможността да променят икономиката на страната и да я извадят от десетилетната криза.

Три мащабни проекта обещават да създадат хиляди нови работни места. Летището Хелиникон в Южна Атина от Lambda Development, развитието на регионалните летища, в 14 от които Fraport Гърция започна работа и сделката за най-стария застраховател в Гърция, Ethniki Insurance.

Гърция кани инвеститорите да се завърнат. След Австралия през ноември, сега министърът на икономиката на Гърция Димитри Парадимитриу е в САЩ на роудшоу, с което се опитва да привлече интереса на американските компании към Гърция.

Инвеститорите знаят, че има добра доходност и са нетърпеливи да участват, каза Димитри Парадимитриу, министър на икономиката на Гърция в интервю за Bloomberg в Ню Йорк.

Чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини