Daimler: Инвестираме 5 млрд. юана в Китай

Ще се произвеждат електрически автомобили и батерии за тях

Daimler Smart Vision EQ на изложението Frankfurt Motor Show, 11 септември 2017. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Daimler Smart Vision EQ на изложението Frankfurt Motor Show, 11 септември 2017. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Германският концерн Daimler AG планира да инвестира 5 млрд. юана или 570,46 млн. паунда в Китай за развитие на производствен капацитет за производство на електрически автомобили и батерии за тяхното захранване, съобщава 4-traders.

Инвестицията е част от усилията на компанията за подпомагане на марките Mercedes-Benz и Smart, за да се отговори на целите за производство на "зелени" автомобили.

Хуберт Троска, ръководител Големите операции на Daimler в Китай, заяви пред репортери, че инвестицията е част от инициативата на Daimler за глобална инициатива за зелени автомобили в размер на 10 милиарда евро (8,93 милиарда паунда).

Амбицията на Китай

Китай е определил строги квоти за електрически и plug-in хибридни автомобили, които влизат в сила от 2019. Тя има амбициозна цел за 2 милиона NEV продажби до 2020 и сигнализира, че в по-дългосрочен план ще прекрати постепенно продажбата на конвенционални бензинови двигатели.

Тази шокова промяна в посока NEV доведе до сътресения в света на сделките с електрически автомобили. Производителите в световен мащаб се състезават за дял от най-големия автомобилен пазар в света.

Последни новини
Още от Новини