Отскок след корекцията при тех акциите

Коментар на Джина Мартин Адамс и Абигейл Дулитъл от Bloomberg за разпродажбата на технологичните акции

Джина Мартин Адамс и Абигейл Дулитъл от Bloomberg коментираха разпродажбата при технологичните акции на вчерашната търговска сесия.

"Настоящата седмица е първата седмица на понижение за S&P 500 от последните 9 седмици", коментира Абигейл Дулитъл. 

Индексът за волатилността VXN се е покачил до 16 – ниво, което в дългосрочен исторически план не е много високо, но в краткосрочен изглежда значително, каза тя.

Тъй като инвеститорите се насочват към нисък риск, това довежда до разпродажба на акциите на Apple, Amazon, iPhone, Alphabet, Microsoft и IBM.

Според Джина Мартин Адамс от Bloomberg Intelligence няма да е изненадващо, ако корекцията на фондовия пазар продължи, нормализирайки свръхизкупения пазар. 

"Но нищо при фундаментите в технологичния сектор и широкия фондов пазар не показва силно влошаване. Според нас това е технически основана корекция, която ще продължи до условия на свръхпродажба и ще вероятно бъде благоприятна възможност за купуване", прогнозира още тя.

На графиката по-долу се вижда, че още от началото на днешната търговска сесия на Уолстрийт вчерашното понижение при технологиите е купено от инвеститорите.

 

Последни новини
Още от Новини