Силите на Асад с успешен десант в тила на ИДИЛ край Рака

Към момента сирийската армия се намира на 12 километра югоизточно от Рака, основният бастион на ИДИЛ в страната

Войник от сирийската армия на военна демонстрация. Снимка: Wikipedia Войник от сирийската армия на военна демонстрация. Снимка: Wikipedia

Отряд на сирийската армия е извършил десант в тила на терористите от „Ислямска държава“ на границата между провинциите Хомс и Рака, като е успял да освободи няколко селища в района, съобщава РИА Новости.

„Сирийската армия и съюзните сили успешно напредват в сирийската пустиня“, информира източник на агенцията от редовете на силите на режима Дамаск.

По думите му десантът е бил проведен през тъмната част на денонощието, а сцена на действието е станало село на име Ал-Кадир на границата между провинциите Хомс и Рака. На армията на Асад се е удало да проникнат на 21 километра в контролираната от терористите територия.

Така сирийската армия е стигнала на 12 километра югоизточно от бастиона на ИДИЛ в страната – Рака, като е превзела селото Бир ар-Рахум. Там са ликвидирани голямо количество терористи, три танка, 13 автомобила, въоръжени с картечници, и 7 коли бомби, като са пленени 2 танка и няколко артилерийски установки.

По-рано пък стана известно, че силите на режима на Башар ал-Асад са превзели най-важният град за ИДИЛ в Хомс – Ас-Сухне.

Последни новини
Още от Новини