Зетят на Тръмп бил бизнес партньор на Сорос

Сорос е един от най-яростните противници на настоящия американски президент

Джаред Къшнър, съпруг на Иванка Тръмп. Снимка: Olivier Douliery/Pool via Bloomberg Джаред Къшнър, съпруг на Иванка Тръмп. Снимка: Olivier Douliery/Pool via Bloomberg

Старшият съветник на Белия дом и съпруг на дъщерята на Доналд Тръмп Иванка – Джаред Къшнър се оказа финансов партньор на мултимилиардера и един от основните противници на политиката на сегашния американски президент Джордж Сорос.

По данни на The Wall Street Journal компанията Cadre, чийто съосновател е Къшнър, е привлякла инвестиции от $1 млрд., като около ¼ от тази сума е предоставена от Сорос. От своя страна зетят на Тръмп никога не е заявявал за свои връзки с борсовия милиардер.

Както и Тръмп, Къшнър също се е занимавал с бизнес в сферата на недвижимите имоти. Основаната от самия Къшнър, брат му Джошуа и бизнес партньора им Райън Уилямс компания Cadre първоначално е разполагала с капитал от $100 млн. Сорос влиза като инвеститор още в първоначалния етап от развитието на фирмата. Освен от Сорос, компанията е привлякла инвестиции от още 19 пазарни участници сред които и банковият гигант Goldman Sachs.

Роденият в Будапеща през 1930 Джордж Сорос бе един от най-големите привърженици на опонента на Тръмп на президентските избори през есента на миналата година Хилъри Клинтън. Освен че дари на нейната кампания $13 млн., той също така многократно се изказваше изключително остро срещу настоящия американски президент, като дори го нарече измамник и предрече скорошен борсов срив.

Последни новини
Още от Новини