Екси от Turkish Airlines оптимист за 2017

Билал Екси, директор на Turkish Airlines

Самолет на Turkish Airlines излиза от Дюселдорф. 1/3/2016. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg Самолет на Turkish Airlines излиза от Дюселдорф. 1/3/2016. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg

Turkish Airlines обяви „значителен ръст” на броя на изходящите и входящи туристи в Турция и страните от Договора за сътрудничество в Персийския залив по време на туристическата борса в Дубай /Arabian Travel Market/, съобщи Gulf-times на 26 април 2017.

Turkish Airlines каза, че трите топ дестинации в региона на Персийския залив са Джеда, Дубай и Кувейт.

В интервю от Дубай за Bloomberg Билал Екси, директор на Turkish Airlines каза, че е оптимист за 2017.

"2016 не беше добра година за нас заради региона и проблемите в сигурността. Но успяхме да запазим броя на пътниците без промяна.

Тази година търсенето и ръстът на пътниците започна да се повишава и се надяваме, че ще приключим 2017 с поне 5% ръст на пътниците", каза Екси.

Според Екси забраната за внасяне на електронни устройства, по-големи от смартфон на борда на полетите на авиокомпанията до САЩ и Великобритания не се е отразила, защото пътниците получават други услуги, но поиска да бъде премахната.

Чуйте интервюто във видеото.

Turkish Airlines поднови интереса си към най-големия пътнически самолет на Airbus – A380 за полети до Китай, Индия и някои европейски пазари, каза директорът Маркетинг на авиокомпанията, цитиран от Bloomberg.

А380 вероятно ще обслужва източноазиатските маршрути, каза Ахмет Олмустур, директор Маркетинг в интервю от Дубай. Той  каза, че авиокомпанията обмисля и 787-8 на Boeing и дори може да поръча самолети и от двата производителя.

Последни новини
Още от Новини