Тръмп подписа ускоряването на тръбопроводите Keystone и Dakota

Доналд Тръмп, президент на САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписва указ в Овалния офис на Белия дом. Вашингтон, САЩ. 24 януари 2017. Photographer: Shawn Thew/Pool via Bloomberg Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписва указ в Овалния офис на Белия дом. Вашингтон, САЩ. 24 януари 2017. Photographer: Shawn Thew/Pool via Bloomberg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ускори строителството на тръбопроводите Keystone XL и Dakota Access като поиска предоговаряне за постигане на по-добра сделка за държавата, съобщи Bloomberg.

Тръмп не даде зелена светлина на нито един от двата тръбопровода, но постави краен срок за държавната оценка на предложението на TransCanada Corp. Keystone XL да транспортира петрол от петролни пясъци от Албърта до американските рафинерии.

Тръмп обяви и политики за насърчаване на потреблението на произведени в Америка продукти в американски петролопроводни проекти и за съкращаване на федералните оценки на въздействието на околната среда за големи инфраструктурни проекти.

„Ако ще строим тръбопроводи в САЩ, тръбите трябва да са произведени в САЩ”, каза Тръмп.

Чуйте забележките на Доналд Тръмп, президент на САЩ по време на публичното подписване на указите.

Тръбопроводът Keystone свързва терминала Keystone Албърта, Канада с рафинериите в Илинойс и Тексас в САЩ, чиито три фази бяха завършени през 2014. Четвъртата му фаза, Keystone XL, която дублира съществуващия тръбопровод, съкращавайки дистанцията и използвайки по-широки тръби срещна съпротива на природозащитници. Фазата предвижда да премине през Небраска и Северна Дакота и след съпротива на собствениците на земи бе замразена от администрацията на Обама през ноември 2015.

Последни новини
Още от Новини