Тръмп обеща по-високи мита

Президентът на САЩ обеща намаление със 75% на регулациите

Президентът Доналд Тръмп и бизнес лидери на работна закуска в Белия дом. Вашингтон. 23 януари 2017. Photographer: Ron Sachs/Pool via Bloomberg Президентът Доналд Тръмп и бизнес лидери на работна закуска в Белия дом. Вашингтон. 23 януари 2017. Photographer: Ron Sachs/Pool via Bloomberg

Новият президент на САЩ Доналд Тръмп каза пред бизнес лидери в понеделник, 23 януари 2017, че ще наложи „много големи” гранични такси на компаниите, които изнасят работни места извън страната и че ще намали регулациите със 75%, предаде Bloomberg.

С работна закуска с корпоративни лидери в Белия дом започна първият работен ден на президента, който обеща в кампанията си по-големи икономически възможности за американските работници.

Тръмп планира да продължи темата в понеделник като подпише укази по търговски и трудови въпроси и следобед ще се срещне със синдикални лидери, съобщи представител на администрацията.

Сред поканените на бизнес закуската бяха президентът и директор на Ford, който се отказа от плановете си да строи завод за 1,6 млрд. долара в Мексико след като Тръмп критикува компанията по време на кампанията си за намеренията да прави малки коли извън САЩ.

Ford обяви решението си да не строи завода в Мексико часове след като Доналд Тръмп написа в Туитър заплашително съобщение, в което каза, че ще накаже General Motors, ако построи завод в Мексико. Нямаше представители на GM на бизнес закуската.

По-късно Тръмп подписа и указ, с който поиска САЩ да се изтегли от TPP.

Последни новини
Още от Новини