Привлекателен ли е за инвестиции Алепо

Според официален Дамаск за инвеститорите, които разбират особеностите на града, ще бъдат създадени специални условия

Снимка: Michael Luongo/Bloomberg Снимка: Michael Luongo/Bloomberg

Сирийските власти проучват възможностите за привличане на инвестиции за реконструкцията на втория по големина град в страната - Алепо, който в края на миналия месец напълно бе върнат под контрола на правителството в Дамаск. За намеренията на властите съобщава сирийският министър на туризма Башар ал-Язиджи в интервю за Sputnik.

Генералният щаб на сирийската армия официално обяви на 22 декември, че градът вече изцяло е под контрола на правителствените сили. „Подробно проучваме възможностите, като целта е взаимна изгода в инвестициите. Условията преди всичко ще отчитат интересите на града и жителите му“, заявява министърът, който е част от правителствената делегация, която към момента се намира в града.

Ал-Язиджи също така отбелязва, че властите искат да си сътрудничат с инвеститори, които разбират особеностите на града, като за такива ще бъдат създадени специални условия. По неговите думи експертите продължават да оценяват разрушенията в историческата част на Алепо и в скоро време ще бъде създадена работна група, която да състави план за реконструкция.

Последни новини
Още от Новини