60 000 лв. ще бъдат инвестирани в новаторски социални услуги

Набраната сума е от 11-тия годишен благотворителен бал на фондация Сийдър

Снимка: pixabay.com Снимка: pixabay.com

60 000 лв. ще бъдат инвестирани в новаторски социални услуги  за хора в неравностойно положение. Набраната сума е от 11-тия годишен благотворителен бал на фондация „Сийдър", преминал под патронажа на олимпийския шампион Румяна Нейкова.

Сто процента от набраните средства ще бъдат инвестирани в развитието на 9-те социални услуги, управлявани от фондацията в градовете Казанлък и Кюстендил. Те предоставят 24-часова грижа и индивидуално развитие на деца и младежи в неравностойно положение, както и новаторски подход в подкрепата на хора с увреждания и техните семейства.

През последните 11 години фондация „Сийдър“ има лидерска роля в процесите на деинституционализация в страната ни и в региона и води активно застъпничество по отношение на политиките за деца и хора с увреждания.

Централна част в програмата зае благотворителният търг, воден от актрисата Яна Маринова. Сред предметите и преживяванията събудили най-голям интерес бяха екипи със сертификати за автентичност и подписани от отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед, обръч и бухалки от националния отбор по художествена гимнастика, урок по гребане с Румяна Нейкова, както и урок по бийтбокс с Печенката.

Както всяка година, сред гостите на събитието бяха деца и младежи в неравностойно положение, както и част от екипа социални работници на фондацията.

Последни новини
Още от Новини