Telenor и Fortumo ще предлагат директно плащане на онлайн услуги в България

Плащаме за приложения, стрийминг услуги и онлайн покупки през Fortumo с фактура към Telenor

Покритие на Fortumo. Снимка: fortumo.com Покритие на Fortumo. Снимка: fortumo.com

Fortumo вече предлага плащания в България и Унгария чрез директно фактуриране в сметките за мобилни услуги на абонатите на Telenor,  съобщава 4-traders.com. 

Fortumo и мобилният оператор Telenor са стартирали пряко сътрудничество за заплащане на стрийминг услуги, апликации, мобилни игри и продукти и услуги на онлайн търговци за потребители в България и Унгария.

От вторник, 08.11.2016, над 6 милиона абонати на Telenor в двата пазара могат да се извършват плащания чрез директно фактуриране на желания продукт или услуга към сметката на мобилния си телефон, се казва в съобщение на Fortumo.

"Telenor Group е един от пионерите в използването на телекомуникационни активи за използване на дигитални услуги", заяви Гери Кодрес, главен бизнес директор на Fortumo. "Fortumo е горда да продължи текущото добро партньорство с Telenor и да стартира платформата си плащане в Унгария и  България. Най-големите стрийминг услуги в света, магазини за приложения, социални компании и фирми за компютърни игри са включени в платформа Fortumo. Целта на компанията е да осъществява плащания от потребители, които не разполагат с кредитна карта или намират за неудобно използването на картови плащания онлайн".

Fortumo и Telenor работят заедно от 2013 и извършват директно таксуване от оператора в Малайзия, Тайланд и Пакистан. След споразумението директното фактуриране вече е на разположение на над 81 милиона абонати на Telenor, се казва в съобщението. 

Fortumo е международен доставчик на мобилни плащания. Компанията предлага различни решения за мобилно плащане на уеб базирани услуги и мобилни апликации. Услугите на Fortumo позволяват на клиентите да правят мобилни плащания в 95 държави на шест континента, като се поставя силен фокус върху развиващите се пазари, се казва в сайта на компанията. 

Fortumo стартира през 2007 година като филиал на компанията за мобилни услуги Mobi Solutions и към момента има над 80 служители в офисите си в Естония, САЩ, Китай, Индия, Сингапур и Виетнам. Към юни 2016 над 150 000 разработчици са абонирани за услугите на Fortumo.

Пратформата за плащане на Fortumo се използва от магазини за апликации (Google Play), доставчици на медийно съдържание (Spotify, Sony, HOOQ, Gaana) и компании за мобилни игри (EA Mobile, Gameloft, Kinguin, Rovio). За да подсигури плащанията към тези доставчици на мобилни услуги Fortumo си партнира с над 350 мобилни оператора в целия свят. 

Последни новини
Още от Новини