Борисов: Или намираме инвеститор за Белене или правим седми реактор в Козлодуй

Това трябва да се случи, за да не се налага с парите, които сме дали, да правим Музей на ядрени реактори, където те да бъдат излагани, защото са ги започнали още от 1986 година, каза премиерът

Снимка: Jock Fistick/Bloomberg Снимка: Jock Fistick/Bloomberg

Правителството или ще намери инвеститор за АЕЦ Белене, или ще намери вариант да направи седми реактор в АЕЦ Козлодуй. Това каза в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от Novinite.com. 

„Това трябва да се случи, за да не се налага с парите, които сме дали, да правим Музей на ядрените реактори, където те да бъдат излагани, защото са ги започнали още от 1986 година”, каза премиерът. Той уточни, че всичко е наред, че България се е разбрала с руската страна да паднат лихвите и те да нямат претенции.

„И не на последно място за по 30 години удължихме живота на двата реактора в Козлодуй”, посочи Борисов. Премиерът обеща, че ще има магистрала от Пловдив до Асеновград по това време другата година

По думите му 27 млн. лв ще бъдат заделени за целта и техническите документации вече са прегледани. В сряда ще бъде избрана фирмата - изпълнител. 

Финансовата оферта идва в сряда и, ако няма възражения, можем да започнем, каза премиерът. Магистралата ще бъде завършена ако ГЕРБ остане на власт, добави той. 

 

 

Последни новини
Още от Новини