Майкъл Дел за възможностите в технологичния сектор

Майкъл Дел, основател и директор на Dell Technologies. Сън Вали, Айдахо, САЩ. 8 юли 2016. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Майкъл Дел, основател и директор на Dell Technologies. Сън Вали, Айдахо, САЩ. 8 юли 2016. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Седмици след като Майкъл Дел завърши голямото сливане на компанията си с EMC Corp, той каза, че планира да направи придобивания и инвестиции, съобщи Bloomberg.

„Виждаме много възможности за органично консолидиране”, каза главният изпълнителен директор на Dell Technologies Inc. Майкъл Дел в интервюто си за Ерик Шацкър.

„Ще продължим да правим придобивания – и съюзи и партньорства, които също са важни. Имаме програма и за съвместни дружества, където инвестираме”.

Дел вижда компанията си в нова фаза след двете големи сделки, реализирани в последните няколко години. Първа фаза – когато компанията стана частна през 2013, Втора фаза – неотдавнашното сливане с EMC. Дел не даде подробности за Трета фаза.

В сделката с EMC, с която бе създадена компания с над 70 млрд. долара приходи се събраха водещ доставчик на важни продукти за съхранение на информация и един от топ-производителите на сървъри и персонални компютри. Новото дружество се изправя срещу доставчиците на базираните на облачните технологии услуги като Amazon, Microsoft и Alphabet на Google.

Чуйте интервюто във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини