Редовна въздушна линия може да свързва България с ОАЕ от догодина

Ще се подобрят ли търговските взаимоотношения между двете държави

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

През 2017 България и ОАЕ може да бъдат свързани с редовна въздушна линия, стана ясно по време на двустранен бизнес форум с участието на министрите на икономиката на двете страни - Божидар Лукарски и Султан бен Саид ал Мансури. 

По думите на Мансури следващата година ще е специална за отношенията между двете държави и изграждането на търговските взаимоотношения зависи във висша степен от комуникациите между тях.

"Ние сме пустинни държави и разчитаме основно на внос на храни от чужбина, но трябва да се постигне инвестиране, освободено от данъчно облагане в земеделието и производството на храни. Някои от съседните на България страни - например Румъния и по-далечни съседи, вече имат значителни постижения в това отношение. Смятам, че днес би трябвало да постигнем определен напредък в това отношение" заяви икономическият министър на ОАЕ, цитиран от БНТ.

България може да предостави храни, козметика и информационни и комуникационни технологии на пазара в ОАЕ. Страната ни увеличава износа на стоки и услуги за арабските страни, като българските малки и средни фирми търсят съвместни партньорства. Това е заявил директорът на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева при срещата със Саед Алавади, изпълнителен директор на държавната агенция Дубай Експортс, в рамките на форума. 

 

 

Последни новини
Още от Новини