Как започна предизборната кампания в България?

Битката за президентския пост официално започнаха АБВ, РБ, ПФ и Веселин Марешки

Снимка: Velko Angelov/Bloomberg Снимка: Velko Angelov/Bloomberg

Днес три от българските партии откриха кампаниите си, с което дадоха официален старт на битката за президентския пост. 

Ето какво казаха номинираните от АБВ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт, както и независимият кандидат Веселин Марешки.

"Влизаме в тази битка, за да победим", заяви издигнатият от АБВ за президент Ивайло Калфин. Същата нагласа показа и лидерът на АБВ Георги Първанов, предава Bulgaria On Air

От партията бяха категорични, че Калфин е най-подготвеният кандидат за "Дондуков" 2. Първанов описа колегата си като най-добрият български евродепутат и най-добрият външен министър, когото България е имала.

Кандидатът за президент на Реформаторския блок тръгна към Президентството като опозиция на статуквото. Трайчо Трайков и ген. Съби Събев откриха кампанията си със заявка да спазват евроатлантическата ориентация на България. Трайков добави, че сам не може да води битката, но с обединения Реформаторски блок зад гърба си победата е възможна.

"Не очаквайте честна битка, аз не я очаквам", заяви кандидатът на реформаторите от трибуната. "Но трябва да тръгнем напред сега, днес, не утре".

Обединените патриоти също дадоха старт на кампанията си за президентските избори. Техни претенденти са Красимир Каракачанов и Явор Нотев. Зад тези номинации застават ВМРО, Националният фронт за спасение на България и Атака. 

Националистите успяха първи да издигнат своите претенденти след тежки преговори между трите формации, които доскоро бяха в силно обтегнати отношения. 

"Кога, ако не сега и кой, ако не ние ще направим това, което се очаква, което е нужно за оцеляването на род, родина, на страната ни?", обърна се към избирателите кандидатът за вицепрезидент Явор Нотев.

„Другите кандидати Ви обещават светло бъдеще, но не споменават какво са направили за хората дори през последната година. За мен най-добре говорят делата ми – вече 25 години правя добри неща за българите. Преборих вече два картела - този в лекарствата и този в горивата. Ясно е, че моделът "Марешки“ работи, затова той е и неудобният за корумпираната политическа система“, заяви от своя страна от сцената на зала "1" на НДК Веселин Марешки. 

Последни новини
Още от Новини