Новите индекси на иновациите в Китай

Том Макензи, Bloomberg News

Автоматизирана поточна линия в завода на BOE Technology Group в Чончинг, Китай. 13/4/2016. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg Автоматизирана поточна линия в завода на BOE Technology Group в Чончинг, Китай. 13/4/2016. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg

Китай добави нови инструменти към икономическите си параметри чрез данните за измерване показатели като иновации и предприемачество, съобщи Bloomberg.

Три индекса ще следят иновациите, предприемачеството и новата икономика тази година. И трите ще се захранват с данни от интернет.

Докато официалната статистика добре измерва традиционните икономически фактори като индустриално производство или добив на въглища, по-трудно е за по-малките компании, които са част от най-динамичните сектори на втората по големина икономика на света, пише Bloomberg.

Чуйте коментара на Том Макензи, Bloomberg News за новите индекси:

  • Индексът на иновациите и предприемачеството, разработен от държавния информационен център, организация, управлявана от националната комисия за развитие и реформи, планираща развитието на Китай.
  • Индекс на иновациите и предприемачеството, определен на база данните, събрани от технологичния сайт 36Kr.com, който се планира в края на годината.
  • Индексът на новата икономика, публикуван от базирания в Ченду CEBM Group, подразделение на издателя Caixin.

Гледайте видеото.

 

Последни новини
Още от Новини