Глобалните пазари са възможността за Япония

Шухей Абе, президент и гл. изп. директор Sparx Group

Контейнерен терминал в Шизуока, Япония. 27/6/2016. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg Контейнерен терминал в Шизуока, Япония. 27/6/2016. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

Продажбите на дребно в Япония останаха без промяна през май, подчертавайки предизвикателството, пред което е изправен премиерът Абе да подкрепи потреблението и съживи икономиката, съобщава Bloomberg.

Продажбите през май останаха без промяна спрямо април, когато спаднаха, съобщи в сряда 29 юни Министерството на търговията в Токио. Средната прогноза на икономистите, следени от Bloomberg се потвърди. Увеличение има в продажбата на машини и оборудване, докато в сектори като храни и напитки се отчита спад.

 

Шухей Абе, президент и гл. изп. директор Sparx Group коментира състоянието на икономиката на Япония, евентуалните последици от вота на британския референдум за излизане от Европейския съюз и доверието на японските мениджъри. Интервю за Ришаат Саламат от Bloomberg Хонконг на 29 юни 2016.

Да поговорим за мълчаливото мнозинство. Не бяха особено мълчаливи в четвъртък след вота, нали? Какво показа това за вас?

"Също като вас, за мен беше голяма изненада. След това мислих какви са реалните последици от това събитие.

Преките ефекти са отслабването на паунда и еврото.

Това според мен ще продължи известно време.

Дали е фатално за японската икономика?

Отговорът ми е: не.

Много пъти сме се изправяли пред подобни неща в последните 20г."

Цялото интервю чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини