Fiat и електромобилите

Главният изпълнителен директор на Fiat Chrysler Серджо Маркионе

Maserati Alfieri на конгурса за елегантност в Пебъл Бийч, Калифорния, 16/8/2014. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Maserati Alfieri на конгурса за елегантност в Пебъл Бийч, Калифорния, 16/8/2014. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Fiat Chrysler Серджо Маркионе обмисля за добави изцяло електрически автомобили към портфолиото на производителя, включително спортната Maserati Alfieri и малка градска кола.

"Винаги съм мислил, че икономическият модел на Tesla може да се копира.

Ние имаме бранда и колите, с които да го направим. От нашата гледна точка, възможността да използваме една от колите за експеримента е много интересно", каза Маркионе пред Bloomberg.

Fiat обмисля производството на електромобил за европейския пазар, който ще бъде първият му модел, продаван в региона, каза Маркионе на 18 юни 2016, когато навърши 64г. В момента Fiat продава електрическа версия на легендарния си модел 500 само за североамериканския пазар.

Маркионе каза през 2014, че автопроизводителят губи по 10 000 долара за всяко 500е, което произвежда, за да спази изискванията за вредни емисии в Калифорния.

Чуйте целия коментар на Серджо Маркионе във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини