Кампанията на Carlsberg за Евро 2016 ще струва $90 млн.

Събитието ще бъде най-голямото и най-доброто, смята Ричард Уити, главен маркетинг мениджър в Carlsberg

Кенове бира Carlsberg. Снимка: Dmitry Beliakov/Bloomberg News. Кенове бира Carlsberg. Снимка: Dmitry Beliakov/Bloomberg News.

Carlsberg планира най-голямата си спортна маркетингова кампания за европейското първенство по футбол през 2016, след като конкуренцията достига огромни размери.

Датският производител на бира ще похарчи около 80 млн. евро (90 млн. долара) за маркетинговата си кампания, казва човек, запознат с темата. Carlsberg вече е дал близо 40 млн. евро, за да си осигури изключителност като официален спонсор на спортното събитие, пише Bloomberg.

В Евро 2016 ще вземат участие 24 отбора, като първенството е в нов, по-голям формат. През 1988, когато Carlsberg е спонсор за първи път, са участвали само 8 отбора.

„Събитието ще бъде най-голямото и най-доброто“, каза Ричард Уити, главен маркетинг мениджър в Carlsberg, преди началото на официалната кампания, наречена "Fan Revolution". Той обаче не пожела да коментира каква ще е цената й.

Основен фокус ще има върху дигиталния отпечатък на производителя. Част от правата тази година включват телевизионно спонсорство, което означава, че при излъчването на мачовете по европейските канали на екрана ще се показва "Със съдействието на Carlsberg“. 

„Това ще ни даде гарантирано телевизионно присъствие по време на първенството, което не сме имали преди“, обясни Уити.

Той подчерта също, че част от стратегията на Carlsberg е да развива футбола в Азия чрез увеличаването на броя дейности около първенството в Малайзия, Тайланд и Сингапур. Мениджърът отказа да потвърди дали компанията ще остане партньор и за Eвро 2020, което за първи път ще бъде проведено в няколко европейски държави. 

Последни новини
Още от Новини