Apple може да въведе платено търсене за App Store

Технологичен коментар на Бойчо Попов, 15.04.2016

Приходи на Apple от услуги 2006-2015 Приходи на Apple от услуги 2006-2015

Приходите на Apple от услуги скачат десетократно - от 2 млрд. долара през 2006 до над 20 млрд. долара през 2015. App Store е важна част от бизнеса на базираната в Купертино, Калифорния, компания. От 2008, когато беше представен AppStore, вече има над 1,5 млрд. приложения, а клиентите са изтеглели програми над 100 млрд. пъти. Това коментира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Apple е създал таен екип от около 100 служители, който да изследва промени в App Store, включително и нова стратегия в помощ на разработчиците, за да може техните приложения да се подреждат на по-видно място. Това ще е подобният на Google модел за платено търсене, при който компаниите ще плащат, за да може приложението им да се показва в горната част на резултатите от търсенето на базата на това, което се търси от клиентите.

Microsoft е завел дело срещу американските власти заради ново изискване в щатския Закон за конфиденциалността на електронните комуникации, според който на Microsoft и на всеки един американски доставчик на имейл услуги му се забранява да съобщава на потребителите си, ако Вашингтон иска достъп до електронната им поща. 

Повече технологични новини може да видите тук:

 

Последни новини
Още от Новини