Foxconn придобива Sharp още следващата седмица?

Според източници на Ройтерс сделката ще се състои, след като в сряда компаниите свикат управителните си съвети

Снимка: Buddhika Weerasinghe/Bloomberg Снимка: Buddhika Weerasinghe/Bloomberg

Технологичната компания Sharp и тайванската Foxconn вероятно ще подпишат сделка за придобиване следващата седмица след няколко отлагания. Двете страни ще се съгласят на по-малък от първоначално планирания спасителен заем за затруднения японския технологичен производител, съобщава Investor.bg, базирайки се на двама източници, цитирани от Reuters запознати с разговорите.

Двете компании ще проведат срещи на управителните си съвети в сряда, за да одобрят сделката и официално да подпишат споразумението на следващия ден, казват източниците, пряко запознати с разговорите.

И двата източника отказват да бъдат идентифицирани заради липсата на оторизация за разговори с медиите.

Говорител на Sharp отказа коментар, а представителите на Foxconn засега не са открити за такъв.

Foxconn, официално известна като Hon Hai Precision Industry, ще намали по-ранната си оферта от 489 млрд. йени (4,3 млрд. долара) за нови емитирани акции на Sharp с около 100 млрд. йени, казват източниците.

Компаниите почти бяха подписали сделка миналия месец, но Foxconn сложи пауза на процеса след разкритията за преди непредставени задължения на японската компания.

Сделката ще бъде най-голямото придобиване от чужда компания в японския технологичен сектор. Избирайки да води преговори с Foxconn, Sharp отхвърли конкурентна оферта от държавен инвестиционен фонд.

Сделката ще засили и позицията на Foxconn като основен подизпълнител на Apple и ще осигури на Sharp средства да стартира масово производство на екрани с органични светодиоди (OLED) до 2018 г. – момента, в който се очаква Apple да въведе екрани следващо поколение за своите iPhone-и.

Последни новини
Още от Новини