Siemens повиши прогнозната си печалба за 2016

Маржът на индустриалната печалба нараства до 10,4% през последното тримесечие на 2015

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Най-големият индустриален концерн в Европа Siemens повиши прогнозата си за печалбата през идната година, след като отчете по-добри от очакваните резултати за индустриалната печалба, приходите и поръчките през първото фискално тримесечие на 2016  (октомври - декември 2015 ), предава Investor.bg.

Компанията с пазарна капитализация от 78 млрд. евро, повишава прогнозната печалба на акция от 5,90 – 6,20 евро на акция до 6 на 6,40 евро на акция през фискалната 2016, която приключва през септември. 

„Постигнахме силно тримесечие и сме напът да изпълним нашата Визия 2020. Затова ще повишим перспективата за печалбата през 2016, макар че макроикономическите и геополитическите развития остават повод за притеснение“, заяви главният изпълнителен директор Джо Кезер.

Маржът на индустриалната печалба, който се следи внимателно, нараства до 10,4% от 10,2% година по-рано. Като се изключат разходите за обезщетения, стойността му е 10,7%.

Печалбата на Siemens е скочила рязко с 42% до 1,56 млрд. евро през трите месеца до януари благодарение на силния растеж на поръчките от Европа и Северна Африка. 

Припомняме, че преди дни компанията обяви, че придобива за 970 млн. долара CD-adapco, американски доставчик на симултанен софтуер с годишни приходи от около 200 млн. долара.

Кезер, който в момента председателства Общото събрание на компанията, следва политика за увеличаване на рентабилността на Siemens. Той бе подложен на критики през 2014 заради придобиването на производителя на оборудване за петролния сектор Dresser-Rand в момент, в който цените на петрола тръгнаха надолу.  

Към 16 часа акциите на конгломерата поскъпват с 5,75% до 90,68 евро за лот. 

 

Последни новини
Още от Новини